Hírek

Miért fontos a szövettan anyajegy eltávolítás után?

2022.05.27

Anyajegy eltávolításra sor kerülhet esztétikai okok miatt és azért is, mert a bőrgyógyász rosszindulatúság gyanúját veti fel az anyajegyszűrés során. Szövettan azonban mindenképpen készül, hiszen ahogyan arra dr. Medgyesi Gábor, az Anyajegyszűrő Központ sebésze felhívta a figyelmet, minden eltávolított szövet esetén fontos megbizonyosodni arról, nem daganatos elváltozásról van-e szó.

Tovább

Régóta küzd alvásproblémával? Az alváslaborban kiderülhet az oka

2022.05.24

Egyre többen szenvednek a horkolás, az álmatlanság és az alvás alatti légzéskimaradás tüneteitől, a háttérben álló okok felderítése azonban nem mindig könnyű feladat. A laboratóriumi alvásvizsgálattal azonban kitűnő lehetőség nyílik egy egész éjszakán át történő megfigyelésre, monitorozásra, és az eredményekből már pontos diagnózis is felállítható. Dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ neurológusa, szomnológus az alváslaborral kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról beszélt.

Tovább

Milyen esetekben segít a diagnosztizálásban az ENG és az EMG vizsgálat?

2022.05.20

Az idegrendszer két részre osztható: a központi (agy és gerincvelő), valamint a környéki (perifériás) idegrendszerre. Az ENG/ EMG vizsgálat az utóbbi, tehát a perifériás idegrendszer vizsgálatára szolgál, a környéki idegek és izmok működéséről ad információkat. Dr. Prinz Géza, a Neurológiai Központ neurológusa, pszichiáter, infektológus azokról a betegségekről beszélt, amelyek diagnosztizálásában nagy szerepe van ezeknek a vizsgálatoknak.

Tovább

Parlagfű allergiás? Már csak néhány hete maradt allergén immunterápiát kezdeni!

2022.05.15

Aki parlagfű allergiásként az előző pollenszezonban nem volt megelégedve a tüneti kezeléssel, keresse fel allergológusát! Arról, hogy miért érdemes ezt még májusig megtenni, dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológust, a Budai Allergiaközpont főorvosát kérdeztük.

Tovább

Megújult a Prima Medica Ügyfélkapu

2021.04.27

Megújult a Prima Medica Ügyfélkapu, és több kényelmi funkcióval is bővült. Ahhoz, hogy meglévő és újonnan regisztráló Pácienseink meg tudják tekinteni egészségügyi dokumentumaikat  (a korábbiakat és az újonnan keletkezőket egyaránt). Adataik védelme érdekében, egyedi azonosítást követően szükséges áttölteniük leleteiket ügyfélkapus fiókjukba. 

Tovább